Bine ai revenit! Te rugam sa te autentifici
Ai uitat parola?

Setul de analize medicale pe care trebuie sa il faci periodic

  • 486 vizualizari
  • 0 comentarii

Este mai usor sa previi imbolnavirea decat sa tratezi boala. Stiind acest lucru, tot mai multe persoane aleg sa isi faca periodic setul de analize medicale menit sa descopere orice problema aparuta, pentru a putea combate la timp boala. Setul de analize medicale pe care trebuie sa il faci periodic poate fi diferit de la om la om, in functie de starea actuala de sanatate, de problemele cu care organismul s-a confruntat anterior, de eforturile la care este supus organismul, insa cateva dintre investigatiile medicale de rutina ar trebui sa fie facute de absolut orice persoana.

 

Printre aceste analize medicale se numara teste de sange, examene de urina, electrocardiograma, ecografie abdominala, examen de ginecologie, spirometrie, consult dermatologic si ecografie la san. Un laborator analize medicale este locul ideal in care poate fi facut intreg setul de analize medicale periodice.

Teste de sange 

Testele de sange uzuale se fac pentru a putea observa la timp modificari aparute in organism si includ hemoleucograma, glicemia, transaminazele, VSH, creatinina si profilul lipidic.

Electrocardiograma 

Electrocardiograma (cunoscuta si sub prescurtarea EKG), procedeu de testare neinvaziv, reprezinta inregistrarea grafica a tensiunii si a excitatiilor electrice care insotesc activitatea musculara a inimii. La aceasta investigatie pot fi descoperite eventualele modificari electrice la nivelul inimii, boli care altfel ar actiona in liniste si ar fi descoperite prea tarziu.

Ecografie abdominala 

Ecografia abdominala, metoda imagistica medicala bazata pe ultrasunete, este recomandata atat barbatilor, cat si femeilor. Se apeleaza la aceasta investigatie pentru observarea starea de sanatate a rinichiului, a ficatului, a organelor genitale. Ecografia abdominala este o metoda sigura si ieftina (spre deosebire de rezonanta magnetica nucleara sau tomografia computerizata) prin care medicul poate observa in timp real dimensiunea si structura interna a organelor vizate.

 

Persoanele care se pregatesc pentru o ecografie abdominala trebuie sa stie ca nu au voie sa manance nimic in ultimele 6 ore inainte de investigatie si ca este recomandat sa bea cel putin un litru de apa pentru o mai buna vizualizare a organelor.

Examenul de ginecologie 

Pentru ca orice modificare a organelor genitale sa fie observata la timp, este recomandat ca examenul de ginecologie sa fie facut in fiecare an, dupa terminarea sangerarii menstruale lunare. Afectiunile neoplazice ale aparatului genital sunt in prima faza asimptomatice, motiv pentru care un examen ginecologic facut la timp poate depista boala in stadiul ei incipient, cand rezultatele sunt bune.

 

Inaintea controlului ginecologic de rutina se recomanda evitarea dusului intravaginal, dar si a folosirii cremelor, supozitoarelor, tampoanelor. Este de preferat sa fie evitat si contactul sexual cu cel putin 24 de ore inainte de examenul de ginecologie. Se recomanda ca aceasta investigatie medicala sa fie intotdeauna urmata de testul Papanicolau, prin care poate fi depistat la timp cancerul de col uterin.

  

  • March 04, 2018
  • ConsultaClick
Adauga un Comentariu

Intra in cont pentru a putea adauga un comentariu

Articole similare

Descoperă cele mai avantajoase oferte

Abonează-te la newsletterul ConsultaClick și fii primul care descoperă noutățile!