Bine ai revenit! Te rugam sa te autentifici
Ai uitat parola?

Carboxiterapia - invenția revoluționară în lupta pentru frumusețea pielii

  • 910 vizualizari
  • 0 comentarii

Carboxiterapia este o alternativă a tratamentului anticelulitic, utilizată împotriva vergeturilor şi a depunerilor localizate de ţesut adipos.  

Carboxiterapia este terapia prin care se injectează dioxid de carbon cu ace fine sub piele  şi în depozitele de grăsime, în scopul dilatării vaselor de sânge; prin acest procedeu se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a oxigenului, stimulând  regenerarea celulelor epidermei.

Carboxiterapia a fost descoperită în Franţa în anul 1930, fiind utilizată atunci ca tratament pentru circulaţia sanguină proastă, obstruarea arterelor şi alte probleme la nivelul inimii. Specialiştii Universităţii din Siena-Italia au desoperit de curând rezultatele remarcabile ale carboxiterapiei în reducerea stratului de grăsime.

Cum se efectuează propriu-zis procedura?

O doză mică de dioxid de carbon este administrată subcutanat în zona tratată. Aceasta stimulează crearea de noi vase de sânge şi oxigenează zona vizată. Cu ajutorul unui dispozitiv este reglat debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare şi este monitorizat procentajul dozei administrate.

În cazul vergeturilor, un tratament durează în general 40 de minute. Dacă vergeturile sunt recente, acestea ar trebui tratate o dată pe săptămână, iar dacă sunt vechi o dată pe lună.

Rezultatele se observa după 3 şedinţe, însă pentru că terapia să fie completă se recomanda 6–10 şedinţe.

Cum acţionează dioxidului de carbon în corp?

După injectare, dioxidul de carbon pătrunde în ţesuturile învecinate. Masarea uşoară a zonei tratate ajuta la infiltrarea gazului în celulele roşii din sânge şi favorizează oxigenarea ţesuturilor. Plusul de oxigen adus în zona tratată stimulează reacţiile metabolice şi intensifică arderea grăsimilor. Primele rezultate sunt remarcate imediat, calitatea ţesutului fiind îmbunătăţită.

După injectarea în piele, dioxidul de carbon provoacă vasodilataţie şi îmbunătăţeşte microcirculaţia; ţesutul este astfel alimentat cu mai mult oxigen, toxinele se elimină şi formarea edemelor se reduce; de asemenea provoacă lipoliza şi topeşte grăsimile.

Beneficiile terapiei cu dioxid de carbon:

  • eliminarea vergeturilor şi a cicatricilor
  • diminuarea celulitei şi a stratului de grăsime
  • redarea elasticităţii pielii şi reducerea ridurilor
  • diminuarea cearcănelor colorate
  • stimularea creşterii părului

Carboxiterapia nu are efecte adverse

Terapia cu dioxid de carbon nu este toxică şi nu are efecte secundare sistemice. Singurul lucru neplăcut al procedurii este o durere uşoară şi tranzitorie a zonei tratate, care poate fi combătută cu antialgice uşoare.

Cu toate astea, se discută despre posibile efecte adverse ale carboxiterapiei în rândul persoanelor care suferă de astm sau au probleme de respiraţie. De aceea, este recomandat ca pacienţii să informeze medicul despre orice problemă de sănătate existentă înainte de intervenţie. 

Reguli post-interventie:

După carboxiterapie, specialiştii esteticieni recomandă:

- lipsa activităţilor sportive intense timp de 2 ore de la intervenţie

- evitarea băilor fierbinţi timp de 4 ore de la intervenţie

Recomandările experţilor

Rezultatele carboxiterapiei pot fi menţinute până la jumătate de an atunci când sunt asociate cu un stil de viaţă sănătos (dietă şi sport).

Combinarea carboxiterapiei cu alte tipuri de tratamente este benefică. De exemplu, combinarea acesteia cu mezoterapia şi terapia vampir reda strălucirea şi tinereţea tenului.

Beneficiile carboxiterapiei în tratarea zonelor problematice sunt majore. Terapia merită atenţia pacienţilor care aleg în general intervenţii mai cunoscute, dar cu riscuri asociate mai mari. Cea mai nouă descoperire a esteticienilor privind beneficiile carboxiterapiei este rezultatul spectaculos pe care îl are în lupta cu celulita. De aceea, recomandăm cu încredere şedinţele de carboxiterapie!

 

Programează-te la un medic estetician AICI.

Profită de oferta noastră exclusivă pentru carboxiterapie AICI.

 

Sursă info:

  • October 18, 2017
  • ConsultaClick
Adauga un Comentariu

Intra in cont pentru a putea adauga un comentariu

Articole similare

Descoperă cele mai avantajoase oferte

Abonează-te la newsletterul ConsultaClick și fii primul care descoperă noutățile!