Bine ai revenit! Te rugam sa te autentifici
Ai uitat parola?

NU ignora alergiile de sezon !

  • 647 vizualizari
  • 0 comentarii

În sfârșit au venit zilele lungi cu mult soare! Din pacate sunt persoane care nu se pot bucura din plin de căldura și lumina verii. În ultimii ani tot mai multă lume se confruntă cu alergiile care se manifestă din ce în ce mai agresiv: ochi roșii si înlăcrimați, strănuturi, nas congestionat și dificultate în respirație. Toate aceste simptome confirmă prezența unei alergii. In sezonul cald, vinovații alergiilor sunt polenul florilor și praful.

Prevenția alergiilor

Una din metodele de prevenție la îndemîna oricui ar fi limitarea plimbărilor și în mod special a alergărilor pe timpul zilei. Lipsa ploii favorizează concentrația mare de polen din atmosferă. Iată de ce după ploaie de multe ori simptomele alergice dispar. Medicii recomandă pacienților care se știu suferinzi să evite zonele în care există concentrații mari de polen și praf, cu indicația de a petrece vacanța sau concediul pe malul mării. Motivul este simplu: razele ultraviolete și atmosfera umedă atenuează simptomele alergiilor.

În unele țări meteorologii prezintă în cadrul buletinelor meteo și concentrația de polen, scopul fiind ca persoanele alergice să poată evita în ziua respectivă plimbările afară.

Diagnosticarea și tratarea alergiilor sunt imperios necesare. Alergiile netratate se pot transforma în timp în afecțiuni mult mai grave precum astmul.

De ce alergologie și nu dermatologie?

Alergiile sunt o reacție inadecvată sau exagerată a sistemului imunitar la substanțe care în cazul majorității oamenilor nu cauzează simptome. Aceste alergii pot apărea în urma inhalării prafului sau polenului. Iată de ce atunci când te confrunți cu furnicături nazale, strănuturi dese, ochi înlăcrimați și roșii și dificultate în respirație trebuie sa îți faci o programare la medicul alergolog, nu dermatolog.

Dermatologia este strict legată de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor pielii, părului, unghiilor și mucoaselor adiacente. Totodată medicul dermatolog este cel care tratează afecțiuni precum herpes, acnee, urticarie, verunci, etc.

Alergologia și dermatologia sunt 2 specialități corelate între ele și de cele mai multe ori cei 2 specialiști colaborează în tratarea unor diagnostice mai complicate. De reținut este că nu orice mâncărime sau leziune a pielii este alergie, nu orice șuierat respirator este astm, nu orice vărsătură este alergie alimentară.

Cum ameliorăm simptomele alergiile cu ajutorul naturopatiei?

Iarba de Trei Frați Pătrați – cea mai importantă plantă în tratarea alergiilor. Se recomandă infuzia cu o linguriță de Trei Frați Pătrați la o cană, 2-3 căni pe zi.

Urzica – plantă la îndemâna oricui care se găsește în această perioadă din abundență si aduce numeroase beneficii corpului. Se recomandă o lingură de frunze de urzică la o cană de apă. Se lasă la infuzat, iar pentru rezultate mai bune este indicat să se consume 3 căni pe zi.

Gingko biloba – una dintre cele mai cunoscute plante în combaterea alergiilor.  Infuzia se face dintr-o linguriță de ceai Gingko biloba la o cană de apă fiartă și consumată regulat.

Coada șoricelului –  plantă care luptă activ cu alergiile de primăvară. Se pune o lingură de coada șoricelului la o cană de apă și se recomandă consumul a 2 căni pe zi.

Măceșele – cura cu măceșe pentru alergeni este unul dintre cele mai căutate remedii. Se consumă un litru și jumătate de infuzie  zilnic, timp de o lună și jumătate.


Alergologia este un domeniu complex, ce implică mai multe investigații. Diagnosticul și tratamentul nu se bazează doar pe rezultatul testelor, ci implică și corelarea cu simptomele și istoricul medical al pacientului.
NU ignora alergiile de primăvară! Lipsa diagnosticului și netratarea alergiilor poate duce în timp la afecțiuni care te vor urmări toată viața. Primul pas este să te programezi la un alergolog bun și să faci câteva teste pentru a identifica alergenul cu care te confrunți.

Pentru a beneficia de îndrumarea medicilor profesioniști, îți recomandăm ofertele noastre medicale disponibile la clinicile partenere și pot fi accesate cu un singur click AICI 

Articol scris de Anca Păun

Sursă foto: pixabay.com

 

  • June 25, 2018
  • ConsultaClick
Adauga un Comentariu

Intra in cont pentru a putea adauga un comentariu

Articole similare

Descoperă cele mai avantajoase oferte

Abonează-te la newsletterul ConsultaClick și fii primul care descoperă noutățile!